Sommaren kom, och vände om

DSC_0074

Ett gulligt gäng med kalvar solade sig häromdagen. Snart är det dags att flytta kvigorna till sin sommarvistelse i skärgården. De ska beta på Idö utanför Västervik i sommar. Det börjar dra i hop sig och bli dags att planera transport med bil och sedan flytande pråm över till ön. Spännande! Och vi hoppas att tjejerna ska sköta sig fint i sommar och vara snälla mot ö-bor och sommargäster 🙂

Efter somriga dagar med bad i sjön, sena grillkvällar och sol kom äntligen regnet till oss i förrgår. Igår och idag är det ganska vackert väder igen, om än lite kyligt. Det kunde gärna kommit lite mer regn men en får vara glad för det som kom. Växterna och odlingar fullkomligt sög åt sig av regnet och jag tyckte att gräsmattan hade växt en halv decimeter bara över en natt. Ogräset också, tyvärr. Det växte mest, som vanligt. Det blåste tyvärr som attan också och vår mysiga paviljong blåste sönder totalt, sorgligt nog. Vi som var så noga och såg till att den var förankrad i golvet med flera skruvar, men det hjälpte visst föga när vinden grep tag i konstruktionen. Vi älskade verkligen att sitta där och äta och umgås.

 

En salig röra av diverse paviljongdelar förstörda av kraftiga vindar.
En salig röra av diverse paviljongdelar förstörda av kraftiga vindar (samt ett finger framför linsen i högra hörnet…) 👎🏻

Djuren som  jag gillar allra minst här på gården vaknade till liv så fort regnet kom också. De bruna och slemmiga ”mördarsniglarna” som äter upp i stort sett ALLT. Vi ska prova att sätta upp ett el-fårnät runt grönsaksodlingen och se om de håller sig på sin sida. Förra året såg aldrig skymten av min bladsallat. Återkommer senare med rapport om det fungerade.

/Linda

 

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *