Fårsläpp

DSC_0139

Äntligen har det slutat snöa, hagla och regna mellan solglimtarna. Nu känns det som våren är här på riktigt. Nytvättade lakan hänger på tork ute i solen, björkarna har musöron och sist men inte minst…Fåren och lammen är äntligen ute!

Zera var supertaggad för att hjälpa till att hålla ordning på fåren.
Zera var supertaggad för att hjälpa till att släppa ut fåren.

Fåren och lammen fick åka traktorvagn ner till betesmarkerna vid sjön. Det är smidigast eftersom lammen inte riktigt ”lärt” sig att bli vallade av Zera ännu och de springer lätt iväg åt fel håll. Med vagnen gick allt som på räls.

Vy över fårhagen, en av dem.
Vy över fårhagen, en av dem. Visst är det vackert!
Gott gräs.
De hann knappt av hoppa av vagnen innan de började gnaga på gott gräs. Efter en hel vinter med ensilage tror jag att färskt gräs smakar ljuvligt gott för våra finsmakare till får.
När det var dags för kvällsmat (krossat spannmål) fick de bråttom. De är helt tokiga i det!
När det var dags för kvällsmat (krossat spannmål) fick de bråttom. Måste vara som godis, de är helt tokiga i det!
Zera njuter av att det är vår och mer arbete i sikte. Vintern är långtråkig när man är en vallhund som älskar att jobba.
Zera njuter av att det är vår och mer arbete i sikte för henne. Vintern är så lång och så tråkig när man är en vallhund som älskar att jobba.

IMG_6767

Våra sex gulliga napplamm går nedanför vår trädgård nu och betar och gör det snyggt. Än så länge får de lammnäring i nappflaska två gånger per dag, sen när de klarar sig utan det ska de få ansluta till den övriga flocken nere vid sjön. Det är så mysigt med små vita ulltussar utanför köksfönstret. Har suttit och gosat med dem och kliat dem bakom öronen en lång stund i dag på morgonen. Det är svårt att slita sig därifrån!

Utsikt från köksfönstret för en kvart sedan. Några bråkar med trädgårdsslangen och några gnagar ogräs i det gamla trädgårdslandet.
Utsikt från köksfönstret för en kvart sedan. Några bråkar med trädgårdsslangen och några gnagar ogräs i det gamla trädgårdslandet.
Gosar med Superdupertutten, som lade sig bredvid mig i morse. Om jag slutade klia och klappa honom puffade han mig med huvudet.
Gosar med Superdupertutten, som lade sig bredvid mig i morse. Om jag slutade klia och klappa honom puffade han mig med huvudet. Han börjar bli en stor bagge nu, men kelig är han fortfarande.

Trevlig måndag!

/Linda

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *