Vacker onsdagkväll

Vårskutt

Enligt tradition sedan årskiftet ungefär har vi ätit onsdagsmiddag med grannarna (svärfar och Andreas lillebror). I dag var det vår tur att bjuda på middag och det blev en riktig klassiker – raggmunk och fläsk med rårörda lingon. Finns bara ett ord som kan sammanfatta dagen middag: paltkoma! Tur att vi behövde gå ut och utfodra djuren så vi fick lite rörelse innan läggdags. En fin och klar kväll med fullmåne. Kossorna såg ut att trivas bra i sin hage och ännu bättre när de fick påfyllning av ensilage. När man ropar på ”kossera kossera” kommer de springandes i en jäkla fart, hela högen. Om det börjar bli dåligt med mat märker man det utan att ens titta närmare. Kossorna protesterar nämligen med höga och ljudliga muuu-anden om maten tagit slut.

En av kvigorna.

Ännu en kviga.

DSC_0528

Fåren får mat morgon och kväll, och flasklammen likaså. Det är underhållande att stå och titta på lammen när de leker på ladugårdsplanen och inne i fårstallet. De håller igång sent på kvällarna. Mörkret verkar inte hindra dem alls. Det är full fart nästan hela tiden. Vissa stunder mitt på dagen är det väldigt lugnt. Alla har liksom synkat sig och har en gemensam siesta runt lunch.

Lammen smakar och gnagar på det mesta.
Lammen smakar och gnagar på det mesta, och deras tänder är ganska vassa så man får vara lite försiktig med sina fingrar och nagelband nu.

DSC_0613

DSC_0599

Trevlig kväll!

/Linda

You may also like

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *