Premiär för rabarber

Smulpaj med rabarber.

Rabarbern har äntligen börjat växa. Jag lyckades hitta några rabarberstjälkar som var tillräckligt stora för att göra en smulpaj. Ack så gott! Till pajen vispade jag ihop en så kallad råkräm på äggulor (från gårdens höns), ekologiskt vaniljpulver, strösocker och vispgrädde. Mumsfillibabba. Gick fasligt snabbt att göra och blev mycket godare än köpt vaniljsås.

När jag ändå höll på bakade jag lite bröd också. Kan tillägga att jag inte bakar särskilt ofta, så när bagarlusten infann sig var det lika bra att ta tillfället i akt, tänkte jag. Gjorde en ny variant av ett favoritrecept. Grundreceptet innehåller bara vetemjöl, jäst, honung, salt, vatten och en skvätt mjölk. Bytte nu ut hälften av vetemjölet mot rågsikt och kli. Det blev lite grövre, men lika gott. Piffade till med pumpakärnor och solrosfrön på toppen.

Assistenten är en riktig trotjänare, ovärderlig maskin.
Assistenten är en riktig trotjänare.

 

Pumpa-pimpade bröd.
Pumpa-pimpade bröd.

/Linda

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *