Livet som gårdskatt…

Kakan, näst yngst i kattligan. Har snart 5 år på nacken.

Kakan, näst yngst i kattligan. Har snart 5 år på nacken.

Kissen är ca 13-14 år och har troget hängt med sin husse Andreas under lång tid nu.
Kissen är ca 13-14 år och har troget hängt med sin husse Andreas under lång tid nu. I övrigt en mycket bekväm herre som gärna vilar i soffan större delen av dygnet, en flitig tiggare vid matbordet som äter nästan ALLT, men gärna inte kattmat. Om han hade kunnat prata hade han nog varit som Findus i böckerna om gubben Pettson.

Livet som katt består av att sova, sova, äta, tvätta sig och jaga råttor och fåglar av olika slag när andan faller på. Våra vita soffor har vi fått klä in i allehanda fårskinn och gamla filtar. De pryds annars av leriga tassavtryck överallt, förutom allt katthår förstås. Ändå kan man inte annat än älska dem. Det håller ordning på råttorna och det är få saker här i livet som slår känslan av att att ha en spinnande och hjärtevärmande katt på magen när man ligger i soffan på kvällen. Det suddar liksom bort deras andra mindre ”mysiga” sidor som t.ex. att de kommer och trampar på en när man sover som allra bäst, väcker en mitt i natten för att de vill gå ut, leker med vardagsrumsmattan så att den har börjat fransa sig i kanterna, sitter i diskhon när vi inte ser och så vidare. När vi hade målat den nya trappan ner till tvättstugan, var Elsa inte sen med att testa trappan just då, innan färgen fått en tillstymmelse till chans att torka till…

De lämnar sin spår, men färgen gick att få bort. På både golv och katt.
De lämnar sin spår, men färgen gick att få bort. På både det nya golvet och katten Elsa.
Elsa gillar att hålla utkik.
Elsa är ca 6 år, ger ofta lite ”morskt” intryck, har fått tre kullar med fina kattungar men är nu ”fixad” för att inte få fler, har superlånga morrhår och gillar att hålla utkik.

Som man brukar säga: ”Ett hem utan katt är inte ett hem”. Håller med ♥

/Linda 

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *