Återbruk i trädgården

Projekt återbruk av gammal studsmatta.

Ett av projekten i trädgården just nu är ett riktigt återbruksprojekt! Vi hade en gammal rostig studsmatta med många år på nacken som låg och väntade på att åka till soptippen.  För något år sedan gjorde min mamma en toppenbra grej av deras gamla studsmatta och nu snodde jag den briljanta idéen. Det ska bli en örtagård!

Jag la studsmattan uppochner med den svarta ”hoppmattan” i botten – fungerar toppen som markduk. Sedan la jag naturstenar runt stålramen både invändigt och utvändigt på studsmattan i två rader ungefär, för att få lagom höjd på det som senare blir själva odlingsytan. Fyllde på med grus som blivit över i mitten av den gamla mattan och jord mellan stenmurarna. Några kantstenar som blev över från ett annat projekt fick bli trampstenar och två gamla latrintunnor jag köpt på en köp och sälj- sida på Facebook fungerar som krukor för murgröna jag grävde upp ur en annan rabatt där de inte riktigt trivdes. Jag visste inte att tunnorna var latrintunnor förrän min svärfar en dag undrade varför de stod latrintunnor på uppfarten. Älskar dem trots att de har ”mycket skit i bagaget”. De är sådär lagom slitna och skavda på grön färg, kommer bli så fint när allt börjar växa frodas i och utanför tunnorna.

I dag satte jag upp några gamla rostiga armeringsjärn och två gamla staketsektioner i trä som växtstöd för murgröna, ljust rosa klätterrosor och vita klematis. Har tyvärr ingen bild slutresultatet just nu, men återkommer med det en annan gång. Örtagården är inte inte helt komplett ännu och saknar ännu många kryddväxter, det ska fyllas på varefter det blir lite mildare på nätterna.

Ser fram emot att sitta på en sten i mitten av min örtagård i sommar med en kopp kaffe och dofta på lavendel i surret av bin och humlor.

Trevlig lördag!

/Linda

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *