Smaka på Tjust

IMG_6509

Ikväll ska vi på kick-off inför Smaka på Tjust som går av stapeln 24 september. Ska bli roligt och spännande att träffa andra deltagare, delta vid runda-bordssamtal och lyssna på föreläsning. Det är första gången vi deltar i Smaka på Tjust. Planen för vårt deltagande i evenemanget är att ha gården öppen för besökare med gårdsförsäljning av potatis, grönsaker, kött och lammskinn. Kanske också någon form av loppis samt vackra hantverk som grannen Veronica skapar.

Ekogödsel sprids för fullt på åkrarna i dagarna inför vårsådden.
Ekogödsel sprids för fullt på åkrarna i dagarna inför vårsådden.

I övrigt är det bråda dagar på gården just nu. Vårbruket är i full gång och Andreas och svärfar Uno jobbar hårt på åkrarna under lediga stunder med att förbereda för sådd. Sådden hoppas vi kunna påbörja på fredag. Både spannmålssådd och grönsakssådd. Spannmål och maskinell bearbetning m.m. är Andreas ansvarsområde och grönsakerna (och ogräs och övrig trädgårdsskötsel) är mitt område. Och potatisodlingen är vårt gemensamma skötebarn kan man säga.

Kissen och jag tar igen oss en stund i vårsolen. I dag ville Kissen dessutom bjuda matte på en åkersork till lunch...
Selfie när Kissen och jag tar igen oss en stund i vårsolen. I dag ville Kissen dessutom bjuda matte på en åkersork till lunch…

Vi har också lite spännande framtidsplaner på gång. Igen! Och ett nytt fastighetsförvärv i sikte. Jag ska berätta mer om det när vi kommit förbi idéstadiet och planerna blir lite mer konkreta och verklighetsförankrade. Planerna det senaste året har spretat vilt åt många håll, men ju mer man överväger alla idéer och planer desto bättre kanske det blir i slutändan tänker jag. Det gäller att bena ut alla idéer och väga för- och nackdelar mot varandra, överväga om det finns en marknad för idéerna och vilka som skulle fungera och vara hållbara på sikt, både ur ett ekonomiskt och rent personligt perspektiv. Ser med stor spänning fram emot framtiden, vad det nu än blir vi kommer att satsa på.

Trevlig torsdag!

/Linda

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *