Kosläpp

DSC_0377

Innan helgen släpptes kossorna ut i lite större marker. De har haft tillgång till sin rasthage ganska länge redan men nu har de mer utrymme att röra sig på. Kalvarna verkar tycka att det är toppen med mycket utrymme och springer runt mycket men de stora kossorna och kvigorna hänger mest där maten finns. Det är härligt att titta ut genom köksfönstret och se dem ligga och sola sig i de alltmer grönskande markerna.

Ko-lugn promenad till betesmarken.
Ko-lugn promenad till betesmarken.

Eftersom de kunnat vara ute ganska länge redan var det tydligen ingen större sensation för dem att flytta till större marker. Inga glädjehopp och skutt som man ibland får se när det är kosläpp. De lunkade bortåt i sakta mak, hade ingen brådis alls. Flera av kossorna vände dessutom tillbaka när de märkte att de inte fått med sig sina kalvar. Kalvarna tyckte nog att det var lite läskigt att det kom människor och försökte mota ut dem ur rasthagen.

Ha det gott!

/Linda

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *