Hönsens residens

DSC_0051

Här bor våra duktiga höns och två tuppar. Vi hade fyra tuppar förra sommaren men två har mystiskt försvunnit utan ett spår. Troligtvis blev de byten för någon rovfågel, vi har tyvärr haft lite problem med hönsätande rovfåglar i perioder.

I sommar ska hönshuset få sig en välbehövlig upprustning utvändigt. Ny färg, nya knutbrädor och vindskivor. Invändigt är det fortfarande ganska trevligt så vi satsar på det utvändiga underhållet i år. När vi stod och målade förra sommaren konstaterade vi att vi har 13 byggnader på gården. Vi hann måla 2,5 byggnad förra året, så i år det bara att pensla vidare på husväggarna! Personligen tycker jag att det är extra roligt att måla när man ser stor skillnad före och efter. Höjdpunkten i somras var att få sätta färg på ett hus som inte målats sedan 1954!

DSC_0058

DSC_0065

 

Trevlig söndag!

/Linda

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *