Snövit

Dynestad gård

Visst är hon fin, den vackra kalven Snövit. Hon brås mest på sin far, Joyce, som är ljus och av rasen Charolais. Här under tallen i rasthagen ligger de gärna hela dagarna och vilar sig i vårsolen och spanar ut över hästarna i hagen och den stora dammen.  Det ser så skönt ut. Kalvarna springer gärna ett varv och busar lite mellan vilostunderna. De är rätt så snabba faktiskt.

DSC_0069

I dag har hönsen fått lördagsfint i hönshuset. Nytt spån och halm att sprätta runt i. Det blir inte alls lika snabbt skitigt i hönshuset nu när de går ute mer på dagarna. Det måste vara härligt för dem att slippa snön, för den gillar de nämligen inte alls. Om det ligger snö på marken vill de inte alls gå ut. Bland det bästa Zera vet är att ligga i dörrhålet och spana på hönorna. Hon rusar till hönshuset i ilfart varje gång vi går ut. Vall får och vakta höns, det är livet!

Trevlig lördag!

/Linda

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *