Höstkänningar

Melonfika och skvallerpaus i hönsgården.

Hittade en lite övermogen vattenmelon i kylskåpet idag som vi inte hunnit äta upp. Den blir lite sådär mjölig ni vet, även om den egentligen inte är dålig. Det känns verkligen trist att slänga mat, så melonen fick bli eftermiddagsfika för hönsen. Var lite tveksam om det skulle gå hem, men det gjorde det. Det blev huggsexa om melonbitarna, men det räckte nog till alla – det var trots allt en hel melon.

I dag har det tröskats färdigt och imorgon ska det lastas halmbalar av det som blir över när man tröskat spannmålen. Spannmålen blir foder till gårdens djur i vinter. Eftersom vi är KRAV-certifierade måste allt djurfoder givetvis vara ekologiskt, och det är dyrt att köpa in så därför odlar man eget. Det känns skönt att det är färdigtröskat eftersom det ser ut att bli en del regn nästa vecka.  Det gäller att hålla koll på väderprognoserna. Det inger även en lite olustig känsla av att det nu faktiskt är höst. På riktigt. Redan. VART TOG SOMMAREN VÄGEN?

Ha en trevlig lördag gott folk – här ska det skålas och tuggas på kräftstjärtar, klor och andra kräftiga kroppsdelar.

/Linda

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *