Invigning av Dynestadbloggen

DSC_0338

Välkomna hit! Ny hemsida som dessutom ska fungera som blogg. Kommer bli bättre när webbredaktören (jag) lär mig hur man skapar en hemsida. Svårare än jag föreställt mig. Som tekniskt efterbliven får man klia sig i huvudet ganska ofta och långa stunder för att göra en hemsida i WordPress, det vet jag nu.

Ännu en arbetsvecka på våra ’vanliga’ jobb har flugit förbi. Livet på gården och allt vad det innebär är vår fritid.  Inte sällan får vi frågan -”Hur orkar ni jobba heltid och utöver det driva en gård?”. Äh vadå, tänker vi, det är ju roligt! Visst kan det vara kämpigt ibland men allt fantastiskt med det här livet väger upp det som kan känns tufft ibland. Mannen i huset är uppväxt med bondgårdslivet och har drivit egen gård i många år nu. Han har dessutom jobbat inom lantbruket hela sitt vuxna liv. Frun i huset (dvs. jag) är fortfarande novis inom det mesta rörande bondelivet men har äntligen hittat hem . Bott i stan ganska många år. Var rädd för i stort sett alla djur utom katter och små hundar när jag kom hit och kunde absolut inte tänka mig ett liv på en bondgård. Det har ändrats (korna och framförallt tjuren skrämmer mig dock fortfarande).

Undrar varför jag alltid varit lite skeptiskt mot ett liv på landet? Ibland är det mycket koskit, lera, allmän skitlukt, djur som blir sjuka och dystra dagar – men oftast bjuds man på fantastiska vyer, dofter av nyslaget hö, ljudet av kacklande höns och tuppar, svala dopp i Långsjön, lurviga fina djur och många stunder av innerlig lycka av att bara finnas till, just här och just nu. Tur att man vågar slänga sig i det okända ibland.

Här på bloggen kommer ni genom ord och bild att kunna följa livet på gården, alla årstider.

I morgon ska det dukas upp till kräftskiva på gården. I skrivande stund hör jag musik från festlokalen där förberedelserna pågår för fullt. Bäst att jag skyndar ner och hjälper till.

Önskar er alla en magnifik fredagskväll!

/Linda

 

 

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *